Koje kolače peći za Božić - donosimo najbolje ideje

U predbožićno i božićno vrijeme na Vama je da donesete odluku koje kolače ćete pripremiti za Božić. Kako bismo Vam olakšali odluku donosimo nekoliko ideja za božićne kolače te kako ih ukrasiti.

Božićno vrijeme sa sobom uvijek donosi radost, veselje i neki poseban osjećaj koji se javlja među ljudima. U to vrijeme, mnoge obitelji imaju velike pripreme za Badnjak i Božić - ukrašavanje okućnice božićnim lampicama, priprema interijera, ukrašavanje bora na Badnju večer, detaljno čišćenje doma, priprema božićnog vijenca, priprema božićne večere i božićnih slastica. Uz sve te pripreme, mame su najčešće te kojima je glavni zadatak pripremiti božićne kolače. Nerijetko, se upravo ostalim ukućanima upućuje pitanje koje “Koje kolače želite da pečemo za Božić?”. Kako i ove godine ne biste morali postavljati isto pitanje, donosimo nekoliko odličnih ideja za pripremu božićnih kolača. Moguća je i online narudžba kolača iz božićne ponude.

  1. Tradicionalni sitni kolačići
  2. Čajno pecivo
  3. Orehnjače
  4. Makovnjače
  5. Kuglof
  6. Božićna torta
  7. Čajno pecivo Special za Božić

Stara tradicija nalaže da Božić nije Božić ukoliko u kući nema mirisa brzih i jednostavnih suhih kolačića. Suhi sitni kolačići idealni su za zimsko razdoblje i vrijeme Božića jer pokriveni mogu dugo stajati i biti ukusni kao i prvoga dana kada su ispečeni. Ako niste sigurni kada je najbolje peći kolače za Božić, pripremite sitne kolačiće nekoliko dana, čak i do dva-tri tjedna prije Božića. Tako ćete uvijek imati spremne kolače za poslužiti na stol, što je izuzetno olakšanje ako uzmemo u obzir da često u vrijeme blagdana brojna rodbina i prijatelji nam nenajavljeno znaju doći u posjetu. Za blagdansko vrijeme odličan izbor su i kolačići čajna peciva Special. 

 

Čajno pecivo idealno je za svaku prigodu pa tako i za blagdansko vrijeme. Neki od najboljih božićnih recepata kriju se iza recepata za breskvice, medenu pitu, mađarice, rum kocke, orah kiflice.  Ako ih napravite dan prije Badnjaka, budite sigurni da ćete i za Novu Godinu moći uživati u njima - osim ako ih ranije ne pojedete. Poslužite nekoliko različitih vrsta božićnih kolačića na stakleni tanjur, u staklenu posudu za kolačiće ili na tanjur s božićnim dekoracijama i božićni tanjur s kolačima izgledat će ne samo bogato, već i neodoljivo ukusno! U našoj ponudi također možete pronaći veliki izbor čajnih peciva koje dostavljamo direktno na Vašu adresu.

Sočna makovnjača bogata makom.  

Što bi naše bake rekle da za božićnim stolom nema orehnjače i makovnjače. Stara bakina makovnjača većini je najbolja makovnjača - pokušajte i vi napraviti makovnjaču od maka i dizanog tijesta! Ako niste ljubitelj maka, tu je orahnjača i orasi u dizanom tijestu koji su jedni od boljih odabira za Božić! Jednostavna priprema za koju je potrebno uložiti samo malo truda i vremena. Najbolji savjet koji Vam možemo dati je da odaberete dobar omjer tijesta i smjese za punjenje s makom ili orasima kako bi kolači ostao sočan i kompaktan. Nakon što ih narežete, jednostavno ih posložite na dugi uski tanjur i to je to - njihov izgled dekoracija je sama za sebe!

Sočni božićni kuglof možete pronaći u našoj ponudi - brzo i jednostavno do najboljeg kuglofa! Ukoliko imate vremena i ovog Božića biste se sami htjeli okušati u pripravljanju Božićnog kuglofa potrebno Vam je nekoliko važnih savjeta. Kuglof mora biti sočan da bi bio ukusan, miris se mora osjetiti u čitavom domu, dodaci poput čokolade, oraha, sitno rezanog voća ili korice naranče idealna su kombinacija uz kuglof. Prilikom izrade kuglofa umućeni snijeg lagano umiješajte špatulom u ostatak smjese kako bi Vaš savršeni kuglof ostao prozračan i lagan. Ideja za serviranje: bijeli svečani tanjur, tamni kuglof preliven čokoladom s koricom naranče i nekoliko kriški naranči!